(recept
si oblíbilo 6 návštěvníků)
CÍSAŘSKÉ KUŘE
Potřebné ingredience
1 kuře - vykostit a bez kůže nebo jen prsa, co kdo rád
300g nakrájené cibule na kostičky
300g šunky nebo šunkového salámu na plátky
300g strouhaného tvrdého sýra
česnek, olej, sůl, pepř
Postup přípravy
Maso nakrájíme na plátky. Osolíme, opepříme a potřeme česnekem.
Zapékací mísu vytřeme olejem. Klademe po vrstvách...šunkový salám, maso, cibule, sýr, pokapat olejem. A dále opakujeme vrstvy znovu. Nahoře musí být sýr. Ten pokapeme a rukou v pekáči vše utlačíme. Přikryjeme poklicí nebo alobalem a dáme na 24hod. uležet do chladu.
Druhý den pečeme pod poklicí do měkka. Před dopečením odkryjeme,aby se udělala opečená kůrčička.
Je to skvělé, šťavnaté... Když přijde návštěva, je všechno nachystané den předem a jen se šoupne do trouby :-)
Příloha: brambory, zeleninový salátek..ale u nás vede jednoznačně bramborová kaše
Fotky dodám, až mi je manžel stáhne z foťáku..
Zapékací mísu vytřeme olejem. Klademe po vrstvách...šunkový salám, maso, cibule, sýr, pokapat olejem. A dále opakujeme vrstvy znovu. Nahoře musí být sýr. Ten pokapeme a rukou v pekáči vše utlačíme. Přikryjeme poklicí nebo alobalem a dáme na 24hod. uležet do chladu.
Druhý den pečeme pod poklicí do měkka. Před dopečením odkryjeme,aby se udělala opečená kůrčička.
Je to skvělé, šťavnaté... Když přijde návštěva, je všechno nachystané den předem a jen se šoupne do trouby :-)
Příloha: brambory, zeleninový salátek..ale u nás vede jednoznačně bramborová kaše
Fotky dodám, až mi je manžel stáhne z foťáku..
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
Diviana
(upraveno)
3. 2. 2009, 19:36
Dobrý den, děkuji za recept,bylo to opravdu výborné!! Jen mě překvapilo,jak dlouho se to peklo! Víc jak hodinu...ale příště už s tím budu počítat a nebudeme půl hodiny sedět u trouby a slintat Opravdu mňamka...doporučuji...
Koblížci
(upraveno)
8. 2. 2009, 15:50
@Diviana
Děkuji, jsem ráda, že chutnalo.. To já peču ještě dýl..u nás se toho totiž hodně sežere...